onsdag, december 17, 2008

Husligt värre!

Guuu vad jag har varit huslig idag!

Har bakat både knäck och skorpor! :) Leilas saffransskorpor är dom bästa och så här fixar du till dom!



Ingredienser
100 g smör


1 g saffran

2 st ekologiska ägg

1.5 dl strösocker

5 dl vetemjöl1.

1.5 tsk bakpulver

1.5 dl hel sötmandel

Råsocker



Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).


1 kommentar:

Anonym sa...

mmm.. dom är jätte goda, jag har själv bakat dom:) Jag ser farm imot söndag, när vi ska baka ännu mera julgodis.. har du några förslag??