onsdag, december 10, 2008

Julbordsfilosofi

Vad är grejjen med julmat? Varje varje år när det börjar närma sig julen så infinner sig suget. Suget efter julmat. Köttbullar, Jansson, ägghalvor, sill, revben och kroppkakor. Listan på ett julbord kan göras Låååååång! Och varje år efter att man ätit sitt första julbord infinner sig besvikelsen. De är ju ALDRIG lika gott som man tror att det ska vara. Jag menar, Köttbullar är gott, Jansson är gott ( i minder mängd), Ägghalvor kan man inte bli trött på, sill e gott både på midsomnmar, jul och påsk, revben är yummi, och kroppkakor är som julbord, en besvikelse varje gång....MEN!!! när man blandar allt detta och en lång rad andra grejjor på EN tallrik (som man ofta gör) så blir det ju bara en enda sörja. Och Varje år när man satt i sig sin första jultallrik tänker man att "va va de egentligen man såg fram emot så mycket?" och sen tänker man att "pizza, de e ju oxå gott."
På lördag skajag till Sandra i Kalmar och käka julbord med jobbet, och idag förstörde jag julmatssuget genom att äta julbord på furan. Fan oxå. Fast en positiv sak måste jag säga om julbordet. Ris a la malta e ju kanon!!! :)

Inga kommentarer: